Pyszny omlet ze świeżą cukinią, pomidorami i ziołami

Omlet ze świeżą cukinią, pomidorami i ziołami

Omlet ze świeżą cukinią, pomidorami i ziołami (źródło: Pinterest)

Wyglądem przypomina pizzę, w smaku zaś jest o niebo lepszy. Omlet ze świeżą cukinią, pomidorami i ziołami, bo o nim mowa to w ostatnim czasie mój numer jeden na liście zdrowych i pożywnych dań. Nie tylko ja chętnie po niego sięgam, ale także cała moja rodzina, nie wspominając już o trzyletniej córeczce przyjaciółki. Każda jej wizyta w moim domu kończy się wspaniałą biesiadą nad zapiekanym omletem. Na przepis natknęłam się jakiś czas temu i od razu wypróbowałam. Efekt? Palce lizać!

Muszę w tym miejscu podkreślić, że omlet ze świeżymi warzywami i ziołami jest doskonałym daniem dla dzieci powyżej 18 miesiąca życia. Jest kolorowy i naszpikowany witaminami. Jeśli mała Tosia (córka mojej przyjaciółki) zajada się nim, aż uszy jej się trzęsą, to bez wątpienia każde dziecko chętnie go spałaszuje.

Sam przepis jest bajecznie prosty efecto del viagra en los hombres w przygotowaniu. Nie trzeba być mistrzem kuchni, by wcielić go w życie.

omlet z warzywami

Do przygotowania pysznego omletu potrzebne wam będą:

– cukinia

– pomidory (2 średnie)

– mała dymka

– 5 jaj

– 2 łyżki masła

http://www.cialisgeneriquefr24.com/cialis-4-tb/ szczypta soli

– pieprz

– zioła prowansalskie

– świeża bazylia

Sposób przygotowania omletu:

Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie odciskamy nadmiar soku.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Dymkę drobno siekamy.

Jajka wbijamy do miski, a

następnie dodajemy do nich przyprawy i roztrzepujemy.

Na patelni rozpuszczamy masełko i podsmażamy na nim dymkę aż nabierze rumianego koloru. Dodajemy cukinię i pomidory. Całość dusimy przez około 5 minut. Następnie na patelnię wlewamy masę jajeczną i przykrywamy.

W tym czasie rozgrzewamy

piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza. Gdy jajka już stężeją i spód będzie rumiany, patelnię przekładamy do piekarnika i całość zapiekamy około 15-20 minut. Wyjmujemy z piekarnika, dekorujemy generic for levitra świeżą bazylią, ewentualnie dodatkowo ketchupem (niedużą ilością!) i podajemy do stołu. Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *